header21 22

Je cursusmand is leeg

Colinda van de Bilt

ColindavandeBiltOntspannen, loslaten én genieten
De laatste jaren heb ik weer herontdekt hoeveel plezier ik beleef aan creatief bezig zijn, met name op het gebied van mandala’s tekenen. Na zelf diverse jaren cursussen gevolgd te hebben wil ik mijn ervaringen graag delen met anderen.
Ik heb ervaren hoeveel plezier en ontspanning het geeft om te spelen met potlood en kleuren, om niet van te voren na te denken, maar gewoon in het moment te doen. Met de mandala als basis zijn er oneindig veel mogelijkheden.
Door het mandalatekenen heb ik ontdekt dat het mogelijk is om overtuigingen, zoals ‘ik kan niet tekenen’, ‘het moet mooi worden’, ‘ik heb geen fantasie’ en alle andere overtuigingen die beginnen met ‘ik kan niet…’of ‘ik/het moet….’los te laten.
Door een fout te verwerken in de tekening wordt deze vaak juist nog mooier. Daarnaast verrast het mij steeds weer, hoe verschillend de mandala’s worden als je met anderen tekent en dezelfde basis gebruikt. Mandalatekenen is even een moment voor jezelf, even niets moeten, loslaten en genieten.
Alles is goed.

Naast het mandala’s tekenen heb ik inmiddels ook een vorm van creativiteit ontdekt waarbij je gebruik maakt van verrassende materialen en uitgangspunten. Ook bij deze vorm staat het ervaren van plezier en ontspanning, het loslaten van overtuigingen centraal en daarnaast de humor en het ‘Out of the Box’-denken. Dit jaar geef ik ook een workshop die hiervan uit gaat. Resultaat is niet belangrijk, maar laat je toch verrassen door de uitkomst.