header 2018 2019

Je winkelwagen is leeg

Jocelyn Vlaar

Jocelyn VlaarWie ben ik?
Ik ben Jocelyn Vlaar (1963) en woon met mijn partner Tom in het mooie dorp Breukelen, aan de Vecht. Na 25 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik het roer omgegooid. Door mijn eigen gezondheidsklachten ben ik me hierin gaan verdiepen. Zo kwam ik eigenlijk terug bij een oude liefde. Mijn eerste studiekeus was medicijnen, maar ik haakte destijds af op de dikke boeken. Nu ben ik me alsnog aan het omscholen.

In plaats van medicijnen ben ik geologie gaan studeren en daarna in de olie-industrie terecht gekomen. Hier heb ik eerst op diverse booreilanden en landboringen gewerkt in Engeland, Noorwegen, Duitsland en Nederland en later als operations manager op kantoor. Nadat ik een fulltime Master of Business Administration heb gedaan ben ik in de windenergie en later de energieconsultancy terechtgekomen.

Rond de eeuwwisseling heb ik 4 heel zware jaren gehad. Eigenlijk was ik nog niet hersteld van de ene gebeurtenis voordat de volgende zich alweer aandiende. Hierna kreeg ik gezondheidsklachten die begonnen met een slaapstoornis. Ik ben er twee keer tijdelijk uit geweest in het werk, maar niet lang genoeg om te kunnen herstellen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een auto-immuunziekte van de schildklier (Hashimoto). Ik weet dus als geen ander wat stress met je kan doen wanneer je deze niet onder controle krijgt.

Vanuit interesse door mijn eigen geschiedenis ben ik me steeds meer gaan verdiepen in stress, gezondheidsklachten als gevolg hiervan en wat je ervoor moet doen om weer in balans te komen.

Naast dat ik de opleiding tot NLP-practitioner heb gedaan, heb ik daarna ook de opleiding Trainer Hormoonfactor gedaan en de opleiding tot Stresscounselor. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik verder wilde leren op het medische vlak en heb ik de opleiding Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur gedaan. In mei 2018 begin ik met de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut.