banner 2024

Lyda WesterikMensen laten genieten van schrijven maakt mij blij. Voor mijn cursussen kies ik voor een tikje eigenzinnige werkvormen die de creativiteit ten dans vragen en de verbeeldingskracht een glansrol geven. En als uiteindelijk de verhalen van de deelnemers, hun helemaal echt eígen verhalen, op papier staan, dan maakt de kick die zij ervaren míj ook gewoon superblij.

Een kleine greep uit reacties van mijn cursisten:
‘Er was eens ... een heerlijke middag waarin ik in de wereld van sprookjesschrijven heb kunnen verdwalen. Huiswerk mee, waar ik, anders dan in tijden van weleer, vrolijk mee aan de slag ga.’ (workshop ‘Schrijf eens een sprookje’)

‘Een cursus met een kop en een staart. Goede uitleg hoe een sprookje in elkaar zit en een terugkomdag om alle sprookjes te horen. We werden gelukkig vrij gelaten om er óns sprookje van te maken.’ (workshop ‘Schrijf eens een sprookje’)

‘Ik heb genoten van deze cursus. Wat jij tijdens de lessen aandroeg, zorgde dat mijn fantasie ten volle werd geprikkeld. Ik zat tijdens het schrijven regelmatig met een big smile.’ (cursus ‘Hoe schrijf ik een kort verhaal?’)

‘Mijn beleving van de cursus: Heerlijk. Licht. Ontspannend. Vernieuwend. Nooit gedacht dat ik ook zoiets kan. Ik heb genoten!’ (cursus ‘Hoe schrijf ik een kort verhaal?’)

‘Bruisende workshop! Perfect uitgedacht en creatief prikkelend, Lyda krijgt echt iedereen aan het schrijven. Wat een enthousiasme!’ (workshop ‘Vertel het met brieven’)

In 2017 opende ik, als thuisbasis voor mijn cursussen én als eerbetoon aan alle verhalen, Het Sprookjescafé. Want Roodkapje stimuleert niet alleen onze verbeelding, maar leert ons óók hoe je goede zakelijke teksten kunt schrijven. Nieuwsgierig? Welkom op http://www.hetsprookjescafe.nl en graag tot (écht) ziens!